Sådan laver du flødekartofler
Flødekartofler med hvidløg og dijonsennep - en klassiker på middagsbordet, der er supernem at lave - og smager helt forrygende. Vil du gerne skære (lidt) ned på fedtet, så erstat halvdelen af piskefløden i opskriften med kaffefløde.
Ingredienser
Ca. 1 kg skrubbede kartofler
2 1/2 dl piskefløde (halvt fløde og halvt piskefløde kan
også bruges)
1 tsk. sennep, gerne dijonsennep med estragon
1-2 fed hvidløg
smør til fadet samt salt og peber
SE OGSÅ: Fredagsmiddag: Saftig culottesteg
Sådan laver du flødekartofler
1. Kog fløden op med sennep og hvidløg, tag den fra varmen, og lad den stå.
2. Skær imens kartoflerne i skiver, evt. på råkostjernet eller -møllen. Bred dem ud i et ovnfast fad med salt og peber mellem lagene. Hæld fløden over kartoflerne, løft dem lidt med en stegegaffel, så væden kan løbe ned, og stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 45 min. Mærk om kartoflerne er møre, inden de tages ud af ovnen.
SE OGSÅ: Sådan laver du lammeculotte