Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Flødekartofler med nødder
Foto: ScotStock / Alamy Stock Photo Server dine flødekartofler med et fint nøddedrys på toppen.

Opskrift på flødekartofler med nødder

Flødekartofler med nødder

Flødekartofler er festligt tilbehør til alt slags kød - her i en spændende version med nødder på toppen.

clock en time
printer Print
plate Flødekartofler med nødder til 4-6 personer

1 kg kartofler
1 stort løg
salt og peber
1 dl bouillon
2½ dl piskefløde
100 g reven gratineringsost
50 g grofthakkede hasselnøddekerner

Sådan laver du flødekartofler med nødder

1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Brug evt. foodprocessorens riveskive. Skær løgene i tynde skiver. Fordel løg og kartofler i et smurt ovnfast fad, ca. 20 x 30 cm. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon og fløde ved. Drys ost blandet med nødder over.


2. Stil fadet i ovnen på midterste ovnribbe ved 200 gr. i ca. 50 min. Tjek, at kartoflerne er møre.

TIP

Hvis du gerne vil have kartofler og steg i ovnen samtidigt, kan du sagtens stille kartoflerne ind ved de 160 gr. ca. 50 min. Så kan du skrue ovnen op på 225 gr., når du har taget kødet ud. Giv nu kartoflerne ca. 10-15 min. mere, til de har fået en gylden farve på overfladen og er møre.

Se, hvad vi ellers skriver om: Flødekartofler, Kartofler, Vegetarisk og Tilbehør