Opskrift på flødekartofler
SPONSORERET indhold

Flødekartofler med porrer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Flødekartofler er nemt og klassisk tilbehør til alle slags kød. Her har vi lavet flødekartofler med porrer, men du kan også sagtens tilsætte både løg og hvidløg til dine flødekartofler - kun fantasien sætter grænsen. Opskriften finder du her:

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
12. okt. 2016 | Opskrift | Hjemmet
Flødekartofler til 4 personer | Total: 50 min

Ingredienser

1 kg kartofler
2 porrer
25 g smør
4-5 kviste timian
½ l piskefløde (evt. halvdelen cremefraiche 18% eller 38%)

 

SE OGSÅ: Culottesteg med gratinerede kartofler og jordskokker

Sådan laver du flødekartofler

1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.

 

2. Rens porrerne, og skær dem i ringe. Steg dem klare i smør, og bland dem med kartofler og timianblade i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, og hæld piskefløde og evt. cremefraiche i fadet.

 

3. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min., til kartoflerne er møre. Dæk fadet til, hvis overfladen bliver for mørk.

 

PRØV OGSÅ: Lammeculotte med fennikel og friske ærter