Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på flødekartofler
Foto: Line Falck Flødekartofler er lækkert tilbehør til al slags kød - her i en lækker version med porrer og timian.

Flødekartofler med porrer

Flødekartofler er nemt og klassisk tilbehør til alle slags kød. Her har vi lavet flødekartofler med porrer, men du kan også sagtens tilsætte både løg og hvidløg til dine flødekartofler - kun fantasien sætter grænsen. Opskriften finder du her:

clock 50 minutter
printer Print
plate Flødekartofler til 4 personer

1 kg kartofler
2 porrer
25 g smør
4-5 kviste timian
½ l piskefløde (evt. halvdelen cremefraiche 18% eller 38%)

 

SE OGSÅ: Culottesteg med gratinerede kartofler og jordskokker

Sådan laver du flødekartofler

1. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.

 

2. Rens porrerne, og skær dem i ringe. Steg dem klare i smør, og bland dem med kartofler og timianblade i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, og hæld piskefløde og evt. cremefraiche i fadet.

 

3. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min., til kartoflerne er møre. Dæk fadet til, hvis overfladen bliver for mørk.

 

PRØV OGSÅ: Lammeculotte med fennikel og friske ærter

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Flødekartofler, Dansk mad, Vegetarisk og Tilbehør