Flødeostekage med hindbær
SPONSORERET indhold

Flødeostekage med hindbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kagen er frisk i smagen og let fugtig – velegnet både til kaffe, te og dessert.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
06. jan. 2014 | Opskrift | Hjemmet
1 kage til ca. 8 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 50 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
150 g sukker
75 g smør
1 æg
1 tsk vaniljesukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 dl mælk
Fyld:
2 æg
100 g sukker
200 g flødeost
1 tsk fintrevet citronskal
250 g frosne hindbær
1 spsk kartoffelmel
1 spsk sukker
Pynt:
evt. flormelis

  1. Pisk smør og sukker sammen og pisk æg og vaniljesukker i. Sigt mel, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen sammen med mælk.
  2. Fyld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm) og sæt den i ovnen ved 180 grader ca. 10 min.
  3. Pisk æg, sukker og flødeost sammen med fintrevet citronskal. Vend frosne hindbær sammen med kartoffelmel og sukker og drys dem over den halvbagte kagebund.
  4. Hæld flødeostecremen over bærrene og bag kagen yderligere ca. 40 min. Prøv med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Løsn kanten med en kniv og åben formen. Lad kagen afkøle på en rist og pynt evt. med sigtet flormelis.
  5. Tip: Hold øje med kagen under bagningen og dæk evt. formen med et stykke bagepapir, hvis overfladen begynder at blive for mørk.