Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Flødestuvede gulerødder med estragon
Foto: Thomas Hergaard

Flødestuvede gulerødder med estragon - opskrift fra Hjemmet

Flødestuvede gulerødder med estragon

plate (6 personer)
printer Print

Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid:
15 min.
Fryse-egnet
2 skalotteløg (finthakkede)
1 spsk olivenolie
750 g gulerødder (skrællede)
2 dl suppe (fra bornholmerhanen)
1½ dl piskefløde
frisk estragon (eftersmag, finthakket)
salt og peber

  1. Steg løgene blanke i olie i 5-8 min. Skær gulerødderne i mundrette stykker, vend dem i gryden og tilsæt suppen. Lad dem simre møre (med bid) i ca. 5 min.
  2. Tag gulerødderne op og tilsæt fløden. Kog suppen cremet, vend gulerødderne i og smag til med estragon, salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rodfrugter, Estragon, Aftensmad og Tilbehør