Flotte florentinere

Flotte florentinere

Flotte florentinere

Florentiner, krokaner, komtessekage. Variationer over et tema. Disse florentinere lægges sammen to og to omkring en lækker smørcreme med appelsinsmag.

printer Print
clock en time

30-40 stk. (15-20 kager)

Kager:
25 g pistacienødder
50 g mandler
25 g hasselnødder
50 g røde cocktailbær eller amarenakirsebær
50 g kandiseret appelsinskal (se hvordan du laver den selv nederst på siden)
100 g smør
100 g sukker
2 spsk. fløde

Smørcreme:
100 g smør
150 g flormelis
1 past. æggeblomme
1 økologisk appelsin (skal)

Pynt:
100 g mørk chokolade

Sådan laver du florentinere

  1. Kager: Hak nødderne, cocktailbærrene og den kandiserede appelsinskal fint. Smelt smør sammen med fløde og sukker i en lille gryde. Kom nødder og frugt i gryden. Varm blandingen langsomt op, og rør i den, indtil den når kogepunktet og er jævn og sammenhængende.
  2. Sæt en teskefuld af dejen ad gangen på en bageplade med bagepapir. Dejen er lidt vanskelig, fordi den både flyder meget ud under bagningen, og fordi den kan klistre sig fast til underlaget.
  3. Bag evt. kagerne i linseforme beklædt med bagepapir eller – endnu bedre – i silikonecupcakeforme. Bag kagerne ca. 10 min. ved 180 grader.
  4. Kagemassen ‘koger op’ og bliver efterhånden lidt gylden i kanten. Lad kagerne køle helt af, inden du flytter dem.
  5. Creme: Pisk blødt smør med flormelis og appelsinskal. Pisk til sidst æggeblommen i cremen. Stil cremen på køl.
  6. Smelt chokoladen. Dyp kagerne halvt, og lad chokoladen størkne, inden kagerne samles to og to med smørcreme.

    Sådan laver du kandiseret appelsinskal
    Skær skrællen på en økologisk appelsin af – helt tyndt uden det hvide, bitre lag. Skær skrællen i tynde strimler. Pres saften af appelsinen, og kom skal, saft og 1 dl sukker i en kasserolle. Kog, indtil appelsinstrimlerne er blevet klare. Fisk strimlerne op, og læg dem til afkøling/tørring. Kog siruppen yderligere ind til ca. 3/4 dl.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Småkager og Bageopskrifter