Flutes bagt med øl og fennikelfrø
SPONSORERET indhold

Flutes bagt med øl og fennikelfrø

Et pikant strejf af fennikel giver flutene en helt særlig smag. De er suveræne som tilbehør til bl.a. vinterens supper og til ost.

09. jan. 2014 | Opskrift | BoligLiv


Flutes bagt med øl og fennikelfrø

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(3 stk.)
1 øl 33 cl (f.eks. porter eller maltøl)
2 dl yoghurt naturel
10 g gær
1 spsk. tørrede fennikelfrø
2 spsk. mørk sirup
1 spsk. salt
ca. 300 g italiensk fuldkorns-durummel (f.eks. fra il Fornaio)
ca. 500 g hvedemel

1. 
Hæld øl og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Stød fennikelfrø i en mor-ter, og kom dem i væsken sammen med sirup, salt og fuldkornsdurummel. Rør godt rundt. Rør hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt, til dejen har konsistens som en tyk grød.

2. 
Stil dejen tildækket til hæv-ning i køleskabet natten over.

3. 
Vend dejen ud på et mel-drysset bord, og form til 3 flutes. Har du en flutesform, kan brødene lægges i den, ellers lægges de på en bageplade med bagepapir. Lad flutene hæve tildækket i ca. 30 min. et lunt sted.

4. 
Pensl flutene med vand, og drys med mel. bag flutene ved 250 grader i ca. 10 min. Sænk varmen til 200 grader, og bag i yderligere ca. 10 min.

TIP
Hvis du ikke kan få fat i italiensk fuldkornsdurum-mel, så bland 100 g grahamsmel med 200 g durum-mel, og brug det i stedet.