Focaccia
SPONSORERET indhold

Focaccia med gedeost og rødløg

Dette focaccia er så nemt at bage og smager vidunderligt!

Foto: Columbus Leth
20. okt. 2015 | Opskrift | BoligLiv


FOCACCIA MED GEDEOST OG RØDLØG

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

(1 stort brød )
3 dl vand
20 g gær
1 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
250 g fuldkornsdurummel
ca. 180 g italiensk hvedemel Tipo 00
1 spsk. olivenolie

Fyld:
1 rødløg
1 lille bundt frisk timian
2 spsk. olivenolie
gedeost
2 tsk. flagesalt

1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt dejen godt, til den er fast og ikke længere klæber til hænderne.

2. Dryp olien over, og stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

3. Tril dejen til en stor bolle. Rul dejen ud med en kagerulle – gerne lidt skødesløst – lidt som til en pizza. Læg dejen på et stykke bagepapir, og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

4. Tænd ovnen på 220 grader. Skær løget i ringe. Hak timian.

5. Lav nogle store fordybninger i dejen med fingrene. Pensl overfladen med olivenolie, og fordel løg, timian og gedeost herpå, og drys med salt.

6. Lad dejen hæve yderligere ca. 20 min., inden brødet bages i ovnen i ca. 15 min.

► SE OGSÅ: Hjemmebagte birkes bagels
► SE OGSÅ: Hjemmebagte æbleboller med chokolade og mandler
► SE OGSÅ: Hjemmebagte minirugbrød