GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Focaccia med parmesan og krydret pølse
Foto: Betina Hastoft

Focaccia med parmesan og krydret pølse - opskrift fra Hendes Verden

Focaccia med parmesan og krydret pølse

printer Print
plate (1 stort brød)

25 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
200 g fuldkornsdurummel eller
fuldkornsspeltmel
300 g hvedemel, gerne tipo 00
hvedemel eller pizzamel
Pynt:
100 g jalapenopølse eller pepperoni, f.eks. fra Slagter Aalbæk
1 dl små sorte oliven uden sten
1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
2-3 spsk. hakket frisk rosmarin
1 tsk. flagesalt

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen. Stil den til hævning i ca. 1 time.
  2. For en bradepande på 22 x 32 cm med bagepapir, eller smør den godt med olivenolie. Hæld dejen i. Lad brødet efterhæve ca. 10 min. Tryk fordybninger med fingrene.
  3. Fordel pølseskiver og oliven over. Tryk dem lidt ned i dejen. Dryp med olie, og drys med rosmarin og salt.
  4. Bag brødet i ca. 20 min. Ved 225 gr. på midterste ovnribbe, til det er gyldent.
Se, hvad vi ellers skriver om: Focaccia og Bageopskrifter