GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Focaccia med sorte oliven

Focaccia med sorte oliven og rosmarin

Perfekt tilbehør til suppe og salat. Ølandshvede har et højt indhold af protein.

printer Print
plate ET STORT BRØD

5 dl vand
10 g gær
15 g groft salt
200 g ølandshvedemel
200 g durumhvedemel
150 g italiensk
hvedemel tips 00
4 kviste rosmarin
ca. 25 sorte oliven uden sten
2 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

FØRSTE DAG: Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, ølandshvede og durumhvede. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og rør dejen godt sammen. Dejen skal være tyk, men stadig en anelse flydende. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet natten over.

NÆSTE DAG: Læg bagepapir i en ildfast form, ca. 30 x 40 cm eller i en bradepande. Hæld dejen over i formen. Tryk den forsigtigt ud, så den passer i størrelsen til formen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Tænd ovnen på 225 grader. Lav små fordybninger i dejen med fingrene. Fordel rosmarin i små kviste og oliven i dejen. Dryp lidt olivenolie på brødet og bag det i 25-30 min. Lad brødet afkøle i formen.


Energi pr. 100 g: 210 kcal, fedt 18%, protein 11%, kulhydrat 71%, kostfibre 5 g

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød, Brød og Focaccia