Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Foccaciabrød med kartofler
Foto: Andreas Wiking Foccaciabrød med kartofler

Opskrift på foccaciabrød med kartofler

Focacciabrød med kartofler

4
Print

25 g gær
2½ dl lunkent vand
1 spsk salt
ca. 400 g hvedemel
400 g nye kartofler
1 pose frisk mozzarella
2 spsk olivenolie
frisk rosmarin
groft salt
70 g lufttørret skinke i skiver
rucola.

Energi pr. person:
628 Kcal
Fedt:
25 %
Protein:
14 %
Kulhydrant:
61 %

Sådan laver du focacciabrød med kartofler

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie samt hvedemel lidt af gangen. Rør dejen godt igennem, den skal være lidt klistret og sæt den til hævning 1 time et varmt sted.

Rør dejen igennem og kom den ud på en bageplade med bagepapir. Tryk den flad og form den til en stor flad pizza.
Lad den hvile 30 min.

Skær kartofler og mozzarella i tynde skiver og fordel dem i et jævnt lag oven på dejen.
Dryp med olivenolie og drys med rosmarin samt salt.
Bag brødet ved 230 grader i ca. 14 min.

Skær brødet i skiver og servér med lufttørret skinke og rucola på toppen. Dette brød er også skønt sammen med grillmad, suppe eller f.eks. italienske kødretter.

 
Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Focaccia, Brød, Italiensk mad og Tilbehør