Ingredienser
Kogetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
1 kg nye danske
kartofler
2 bdt nye gulerødder
2 fennikler
1 blomkål
250 g friskbælgede ærter
Dressing:
3 skalotteløg
1 spsk dijonsennep
4 spsk æblevineddike
4 spsk olivenolie
salt og peber
Endvidere: evt. 300 g kogt eller lufttørret skinke i skiver
- Skrub eller skrab kartoflerne rene og kom dem i kogende, letsaltet vand. Lad dem simre 8-10 min. Tag gryden af varmen og lad dem trække færdige under låg ca. 8 min. Hæld vandet fra kartoflerne, overhæld dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
- Rens de øvrige grønsager (undtagen ærter) og skær i mindre stykker – del blomkålen i buketter. Kog grønsagerne møre, men sprøde, i kogende, letsaltet vand, én slags ad gangen og læg dem straks i koldt vand, før de drypper af.
- Bælg ærterne. Pil skalotteløgene og hak dem fint. Pisk dem sammen med sennep og vineddike. Pisk olivenolien i lidt ad gangen og spæd evt. med et par skefulde vand. Smag til med salt og peber og vend kartofler og grønsager sammen med dressingen.
- Drys ærterne over salaten og server evt. sammen med en god kogt eller lufttørret skinke.