Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Aspargessuppe
Foto: Nicolai Mørk

Aspargessuppe opskrift

Forfriskende kold aspargessuppe

Forår er lig med asparges

4
Print

¾ l grønsagsbouillon
1 dl hvidvin, tør vermouth eller bouillon
500 g grønne asparges
50 g mascarpone
lidt estragon og dild
salt og peber
SERVERING:
4 brødcroutoner
4 tsk mascarpone
50 g lakse- eller stenbiderrogn
frisk estragon, dild eller purløg

Sådan gør du:

  1. Hæld bouillon og vin i en gryde og bring det i kog.
  2. Skær aspargesene i mindre stykker, læg dem i gryden og kog dem 8-10 minutter.
  3. Blend og hæld suppen tilbage i gryden, pisk den igennem med mascarpone, smag til med estragon, dild, salt og peber og afkøl suppen.
  4. Ved serveringen anrettes suppen i glas eller skåle med brødcroutoner, mascarpone og lakserogn.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Brødcroutoner