Forkælet lammespyd
SPONSORERET indhold

Forkælet lammespyd

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Eksotisk aftensmad på få minutter

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
18. jun. 2012 | Opskrift | Hjemmet
2 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: 20 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
250 g lammemørbrad
2 spsk soja
1 spsk sesamolie
1 spsk sesamfrø
2 forårsløg (fintsnittet)
1 rødløg (i både)
½ liter yoghurt naturel
½ agurk
125 g cherrytomater
(i halve)
1 fed hvidløg, knust
salt og peber

  1. Fjern sener, skær lammemørbraderne i halve og vend dem i en skål med soja, sesamolie, sesamfrø og forårsløg.
  2. Lad yoghurt dryppe af i et kaffefilter min. 20 min. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær den i skiver, vend dem i en skål med 1/4 tsk salt og lad dem trække 15 min. Tør dem og vend dem i yoghurten sammen med cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber.
  3. Sæt kødet på spyd sammen med rødløg og steg det på en varm grill eller en grillpande eller under grillen i ovnen ca. 10 min. Vend spyddene nogle gange undervejs.
  4. Tips: Brug eventuelt græsk yoghurt, der ikke skal presses.
  5. Fjern sener, skær lammemørbraderne i halve og vend dem i en skål med soja, sesamolie, sesamfrø og forårsløg.
  6. Lad yoghurt dryppe af i et kaffefilter min. 20 min. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær den i skiver, vend dem i en skål med 1/4 tsk salt og lad dem trække 15 min. Tør dem og vend dem i yoghurten sammen med cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber.
  7. Sæt kødet på spyd sammen med rødløg og steg det på en varm grill eller en grillpande eller under grillen i ovnen ca. 10 min. Vend spyddene nogle gange undervejs.
  8. Tips: Brug eventuelt græsk yoghurt, der ikke skal presses.