Opskrift på røget laks
Foto: Line Thit Klein Røget laks

Opskrift på røget laks

Forret med fisk: Røget laks

printer Print
plate 6

75 g rygeost
2 spsk tykmælk
4 spsk vand
salt
2 tykke stængler bladselleri + blade
100 g rugbrød
1 spsk neutral olie
250 g røget laks i skiver.

Sådan laver du laks med rygeost

Dagen før:
Dressingen laves ved at røre af rygeost, tykmælk og vand sammen – smag til med salt.
Brug en kartoffelskræller til at lave tynde strimler af bladsellerien og gem dem i vand.
Laks anrettes på fad og kommes i køleskab indtil gæsterne kommer.

På dagen:
Croutoner laves om eftermiddagen ved at smuldre rugbrødet, vend det med olie og drys lidt salt over. Rist det sprødt i ovnen i 10 min ved 200 grader.

Lige inden gæsterne kommer, dryppes dressing over og bladselleristrimler og rugbrødskrymmel kommes over. Pynt med blade fra bladsellerien.

Se, hvad vi ellers skriver om: Laks, Fisk, Dansk mad og Forret