Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Frikadeller med bønnesalat
Foto: Flemming Leitorp Frikadeller med bønnesalat

Frikadeller med bønnesalat

Frikadeller med bønnesalat

Nyd en klassiker i slankere og sundere forklædning.

plate 3
printer Print

Frikadeller:
400 g oksekød
1 stort løg
1 æg
1 spsk speltmel eller Husk (psyllium-frøskaller), hvis du har salt og peber

Bønnesalat:
4-500 g haricotsverts (frosne eller friske)
1 stort rødløg

Dressing:
2-3 spsk olivenolie
2-3 spsk rødvinseddike
1 tsk grov sennep
evt. en tsk honning
lidt salt

Sådan gør du

Frikadeller:
Løget snittes og blandes sammen med kød, æg og mel. Bland det godt, og lav frikadeller ud af farsen. Steg dem ved middelvarme på en pande.

Bønnesalat:
Kog 1 liter vand. Put haricots verts i en stor skål. Hæld vandet over bønnerne, lad det stå et øjeblik, og hæld vandet fra igen. Snit et stort rødløg. Kom det over bønnerne. Lav dressingen. Rør godt sammen, og hæld direkte ud over bønner og rødløg.

Servér straks hele herligheden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Bønnesalat og Anne Bech