Frisk og lækker stikkelsbærdessert
SPONSORERET indhold

Frisk og lækker stikkelsbærdessert

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Stikkelsbær er vidunderlige, og det er med at udnytte sæsonen. Her har vi lavet en skøn stikkelsbærdessert.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
300 g stikkelsbær
2-3 spsk vand
3+1 spsk sukker
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
1 usprøjtet citron
1 dl piskefløde
Citronmelisse

  1. Nip stikkelsbærrene og sæt dem over i en gryde med lidt vand. Giv dem et opkog under låg, tag låget af og lad dem simre møre i ca. 5 min.
  2. Tilsæt 3 spsk sukker, kog det igennem og hæld det over i en kold skål.
  3. Pisk æggeblommerne sammen med fintrevet citronskal og 1 spsk sukker til en tyk creme. Vend flødeskum i og smag til med citronsaft.
  4. Fordél cremen over bærrene og pynt med citronmelisse.
  5. Desserten nydes straks.