Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Friske jordbær med mascarponecreme
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD

Friske jordbær med mascarponecreme - opskrift fra Hjemmet

Friske jordbær med mascarponecreme

Brug de søde, danske jordbær i denne lækre dessert.

4 personer
Print

Arbejdstid: ca. 30 min.
500 g friske jordbær
Mascarponecreme:
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2 spsk. rørsukker
3 past. æggehvider (evt. pasteuriserede)
1 spsk. rørsukker
3 spsk. Asti (eller citronlikør)
200 g mascarpone

  1. Creme: Pisk æggeblommer med sukker, til de er lyse og cremede.
  2. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker, og pisk igen, til de er blanke.
  3. Rør Asti og mascarpone sammen, og vend forsigtigt æggeblommer og derefter æggehvider i.
  4. Skyl forsigtigt jordbærrene, og fjern stilkene. Skær bærrene i både eller skiver, og servér dem med mascarponecremen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Mascarpone