SPONSORERET indhold
Friske jordbær med mascarponecreme
Brug de søde, danske jordbær i denne lækre dessert.
Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: ca. 30 min.
500 g friske jordbær
Mascarponecreme:
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2 spsk. rørsukker
3 past. æggehvider (evt. pasteuriserede)
1 spsk. rørsukker
3 spsk. Asti (eller citronlikør)
200 g mascarpone
- Creme: Pisk æggeblommer med sukker, til de er lyse og cremede.
- Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker, og pisk igen, til de er blanke.
- Rør Asti og mascarpone sammen, og vend forsigtigt æggeblommer og derefter æggehvider i.
- Skyl forsigtigt jordbærrene, og fjern stilkene. Skær bærrene i både eller skiver, og servér dem med mascarponecremen.