Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Fristende ribskage
Foto: Thomas Hergaard

Fristende ribskage - opskrift fra Hjemmet

Fristende ribskage

Når ribsbuskene bugner af frugt kan du bruge nogen de mange lækre røde bær til denne lækre kage.

Print

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 35 min.
Fryse-egnet
(1 kage: 8-12 stykker)
1 æg
75 g sukker
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljepulver
1 usprøjtet citron
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
35 g smeltet smør
250 g friske ribs
Pynt:
Flormelis

  1. Pisk æg, sukker og salt til en tyk og luftig creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
  2. Pisk vanilje og fintrevet citronskal i æggemassen.
  3. Tag 2 spsk mel fra og bland resten sammen med bagepulver.
  4. Vend det i dejen sammen med det smeltede, afkølede smør.
  5. Vend de rensede, men tørre ribs sammen med det sidste mel og vend dem i dejen.
  6. Fyld dejen i en lille bradepande (18x24 cm) foret med bagepapir og bag kagen midt i ovnen ca. 35 min. Tjek med en strikkepind, om kagen er gennembagt og stil den til afkøling på en rist.
  7. Skær kagen i firkanterog pynt med sigtet flormelis.
Se, hvad vi ellers skriver om: Ribs og Dessert