Friteret camembert med solbær-æblemarmelade og ristet rugbrød
Ingredienser
2 æbler
150 g solbær
½ dl vand
100 g rørsukker
1 æg
8 stk portions-camembert
2 dl rasp
vindruekerneolie til fritering af camembert
4 skiver rugbrød
Sådan gør du
Skræl æblerne, og skær dem i tynde både. Bring solbær, vand og rørsukker til kogepunktet, og lad det simre 5 minutter. Tilsæt æblestykkerne, og kog fortsat ved svag varme 10-15 min, indtil det begynder at opnå en marmelade-konsistens. Kom solbær-æblemarmeladen på et sylteglas eller i en skål.
Pisk ægget sammen i en lille skål. Vend camembert-portionsstykkerne i æg og dernæst i rasp. Fortsæt denne proces en gang mere – en tur i æg og rasp.
Rist rugbrødet sprødt på en brødrister. Opvarm en gryde med lidt vindruekerneolie, og fritér camembert-stykkerne i ca 1 min, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
Server friteret camembert sammen med en skefuld solbær-æblemarmelade og ristet rugbrød.