Opskrift på friteret camembert med solbæræblemarmelade og ristet rugbrød
SPONSORERET indhold

Friteret camembert med solbær-æblemarmelade og ristet rugbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
04. mar. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

2 æbler
150 g solbær
½ dl vand
100 g rørsukker

1 æg
8 stk portions-camembert
2 dl rasp
vindruekerneolie til fritering af camembert
4 skiver rugbrød

Sådan gør du

Skræl æblerne, og skær dem i tynde både. Bring solbær, vand og rørsukker til kogepunktet, og lad det simre 5 minutter. Tilsæt æblestykkerne, og kog fortsat ved svag varme 10-15 min, indtil det begynder at opnå en marmelade-konsistens. Kom solbær-æblemarmeladen på et sylteglas eller i en skål.

Pisk ægget sammen i en lille skål. Vend camembert-portionsstykkerne i æg og dernæst i rasp. Fortsæt denne proces en gang mere – en tur i æg og rasp.

Rist rugbrødet sprødt på en brødrister. Opvarm en gryde med lidt vindruekerneolie, og fritér camembert-stykkerne i ca 1 min, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
Server friteret camembert sammen med en skefuld solbær-æblemarmelade og ristet rugbrød.