Frokostboller af koldhævet dej
SPONSORERET indhold

Frokostboller af koldhævet dej

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
28. jan. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(18 boller)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 12-25 timer
Bagetid: 20-25 min.
Fryse-egnede

1 liter vand
20 g gær
300 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
1spsk groft salt
ca. 1¼ kg hvedemel
Drys:  ca. 2 dl solsikkekerner

Forslag til fyld:
god spegepølse i skiver, salatblade, rød peberfrugt i ringe og agurker i skiver

  1. Smuldr gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet med fuldkornshvedemel og salt. Tilsæt gradvist hvedemelet og ælt, til dejen er glat og blød. Det er lettest at ælte på en røremaskine. Dæk dejen til, og lad den hæve i køleskabet til næste dag (15-24 timer).
  2. Ælt dejen igennem på meldrysset bord, del den i ca. 18 stykker og form flade boller. Sæt bollerne på 2 bageplader og drys straks med solsikkekerner. Lad bollerne hæve 45 min. til 1 time. Da dejen er kold, tager det længere tid.
  3. Sæt bollerne i en 200 grader varm ovn med varmluft. Bag ca. 20 min., til bollerne lyder hult, når du banker på dem i bunden. Afkøles på en bagerist. Hvis bollerne skal fryses, lægges de lune i frysepose og indfryses straks.
  4. Servér bollerne med godt fyld og pålæg.