Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Frugtflæsk
Foto: Thomas Hergaard

Frugtflæsk - opskrift fra Hjemmet

Frugtflæsk

ca. 60 stk
Print

Arbejdstid: 1 time
Kogetid: 1 time og 15 min.
Tørretid: 1 uge
Ikke fryse-egnet
½ spsk olie (til formen)
500 g æblebåde (skrællede)
¾ dl hvidvin (eller vand)
125 g sukker
1 spsk citronsaft
Citrus-flæsk:
1 spsk fintrevet skal + ½ dl saft (citron, lime eller appelsin)
125 g sukker
evt. farve
Bærflæsk:
200 g frosne bær (f.eks. hindbær)
125 g sukker
evt. farve
Pynt: sukker

  1. Fór en form med bagepapir penslet med olie. Giv æblerne et opkog med vin/vand, skru ned og lad det simre helt mørt under låg (ca. 25 min.).
  2. Blend frugten og pres den gennem en sigte over i en ren gryde. Tilsæt sukker og citronsaft. Giv det et opkog under omrøring og lad det koge, til det tykner og bliver blankt (30-45 min.).
  3. Hæld massen i formen og lad den tørre ved stuetemperatur natten over. Vend „flæsket“ ud på et stykke bagepapir, dæk med et viskestykke og lad det tørre 1 uges tid.
  4. Skær eller udstik i små stykker og vend dem i sukker.
  5. Citrus: Tilsæt skal, saft og ekstra sukker til æblepureen og kog som beskrevet. Tilsæt evt. farve, før massen hældes i formen.
  6. Bær: Blend bærrene sammen med æblepureen, tilsæt ekstra sukker og kog som beskrevet. Tilsæt evt. farve, før massen hældes i formen.
  7. Tips: Rent „æbleflæsk“ kan krydres med stødt ingefær eller kanel.
Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt, Julesmåkager og Julebag