Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
1 tsk neutral olie
300 g frosne bær eller frugter (f.eks. hindbær, skovbær, blåbær, ananas eller mango)
1 dl vand
50 g sukker
2 tsk pektinpulver
400 g sukker
1 spsk citronsaft
Pynt:
sukker
- Smør en firkantet form (18 x 26 cm) med olie.
- Blend de optøede bær/ frugter med vand og pres mosen gennem en sigte over i en gryde.
- Giv den et opkog under omrøring. Bland først de 50 g sukker og pektinen, rør det i gryden og giv det et opkog.
- Tilsæt resten af sukkeret og kog massen under omrøring, til den når 124 grader (brug et sukkertermometer eller dryp evt. en teskefuld masse i en skål iskoldt vand – den skal danne en sej kugle).
- Tilsæt citronsaft og hæld massen i formen. Drys overfladen med sukker og lad massen stivne ved stuetemperatur (ca. 2 timer).
- Vend konfekten ud på et bræt og skær den i firkanter. Vend dem i sukker og opbevar dem i en kagedåse.