Fuldkornspandekager med flanksteak, bløde løg og blåskimmel
Foto: Line Thit Klein Fuldkornspandekager med flanksteak, bløde løg og blåskimmel

Fuldkornspandekager med flanksteak, bløde løg og blåskimmel

Fuldkornspandekager med flanksteak, bløde løg og blåskimmel

Bløde, karamelliserede løg og en letbitter blåskimmel er en skøn kombination, og sammen med rosa oksekød og stærk rucola bliver det til et super lækkert aftensmåltid.

printer Print
preparation Total: 30 minutter

Pandekager:
200 g fintmalet fuldkornsmel – eller en blanding af 100 g hvedemel og 100 g fuldkornshvedemel
3 dl mælk
1 dl øl
3 æg
25 g smør - smeltet
½ tsk salt

Karamelliserede løg:
4 store løg
1 spsk smør
1 spsk rørsukker
en knsp salt

Hertil:
1 flanksteak på ca 500 g
lidt olie
salt og peber
ca 100 g blåskimmel

Sådan gør du:

  1. Blend alle ingredienserne til pandekagedejen til en glat dej, eller brug en elpisker. Lad dejen hvile i en halv times tid på køl, mens du forbereder resten.
  2. Skræl løgene, og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret på en pande og steg løgene ved mediumsvag varme, indtil de begynder at blive bløde. Drys sukker over, og steg løgene videre over svag varme i ca 10-15 min, indtil de er lysebrune og let karamelliserede. Smag til med lidt salt.
  3. Varm en grillpande op til den er meget varm, og gnid flanksteaken med salt og peber. Steg kødet I lidt olie ca 4-5 min. på hver side, drys med rigeligt salt og peber, og lad det hvile ca 10 min., mens du bager pandekagerne på en ny pande. Der er dej nok til ca. 10 pandekager.
  4. Skær kødet i tynde skiver, og server de lune pandekager med rucola og steak toppet med løg og smuldret blåskimmel.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Pandekager, Flanksteak, Madpandekager og Hovedret