Fynsk brunsviger med mandler
SPONSORERET indhold

Fynsk brunsviger med mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag din egen brunsviger - som en ægte fynbo.

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
07. okt. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
20 stk.

Ingredienser

50 g gær
2 dl lun kærnemælk
100 g smør
2 æg
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 spsk. kardemomme
½ kg hvedemel
Sukkerfyld:
125 g blødt smør
200 g farin
Drys:
50 g mandelsplitter

  1. Rør gæren ud i kærnemælken. Smelt smørret, og tilsæt det sammen med æg, sukker, salt og kardemomme. rør melet i lidt ad gangen, til du får en jævn, lidt klistret dej. Stil dejen til hævning 1 time.
  2. Rør smør og farin sammen.
  3. Bred dejen ud til en flade (30 × 35 cm og ca. 1½ cm tyk) på en bageplade med bagepapir. fordel sukkerfyldet over, og drys med mandelsplitter.
  4. Stil dejen midt i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 min. lad kagen køle af, og spis den nybagt med en god kop kaffe.