Gateau Marcel med hindbærsauce
SPONSORERET indhold

Gateau Marcel med hindbærsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gateau Marcel - en fransk fristelse

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
17. mar. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

200 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
200 g smør
200 g sukker
6 past. æggeblommer, svarer til 3 af de små bægre
4½ past. æggehvider, svarer til 3 af de små bægre
Hindbærsauce:
300 g hindbær
75 g sukker
Pynt:
frysetørrede hindbær

  1. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret over vandbad eller i mikroovn. Hæld 150 g af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne, og pisk det cremet. Pisk hviderne stive i en anden skål, og tilsæt de sidste 50 g sukker hertil under piskningen. Vend forsigtigt chokoladeblandingen med æggeblommeblandingen. Vend herefter de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen.
  2. For en springform 22 cm i diameter med bagepapir. Hæld halvdelen af moussen op i formen, og bag den ved 180 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe. Resten af moussen stilles i køleskabet tildækket. Afkøl kagebunden helt.
  3. Kog hindbær og sukker op i en gryde 3-4 min. Afkøl hindbærsaucen.
  4. Fordel ca. halvdelen af hindbærblandingen oven på bunden. Fordel den kolde chokolademousse oven på. Stil kagen tildækket i køleskabet et par timer. Pynt evt. kagen med frysetørrede hindbær. Server med resten af hindbærsauce.