spansk Gazpacho
SPONSORERET indhold

Gazpacho & salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

God om sommeren, når grønsagerne er bedst.

Af: Tina Scheftelowitz & Lasse Thielfoldt
06. aug. 2018 | Opskrift | Fit living
8-10

Ingredienser

1 kg tomater (eller 2½ dåse flåede tomater)
100 g salatløg eller 50 g løg
2 røde peberfrugter
1-2 fed hvidløg
1 agurk
2 dl olivenolie
et skvæt sherry
salt
chiliflager eller stærk paprika
evt. lidt iskoldt vand for konsistensens skyld

Salat:
1 agurk
1 salatløg eller ½ løg
1 grøn peber
et lille bundt frisk mynte eller en anden krydderurt

Sådan laver du gazpacho

  1. Sådan gør du: Rens grønsagerne. Hak tomaterne groft, udelad blomsten. Pil og hak løget. Rens peberfrugterne, og hak dem groft. Pres hvidløget. Skræl agurken, og snit den groft.
  2. Blend grønsagerne sammen med resten af ingredienserne. Smag til med sherry, salt og peber. Juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
  3. Sæt suppen på køl, så længe du har tid, men maks. 1 døgn.
  4. Rens og snit grønsagerne til salaten fint. Udkern agurken. Bland grønsagerne.
  5. Blend suppen igen før servering, og smag den til. Fordel den i glas. Bland mynten og lidt salt i salaten. Fordel salaten over suppen.
  6. Pynt med lidt hakket mynte, og stik en ske i glassene.