SPONSORERET indhold
Gazpacho & salat
God om sommeren, når grønsagerne er bedst.
8-10
Ingredienser
1 kg tomater (eller 2½ dåse flåede tomater)
100 g salatløg eller 50 g løg
2 røde peberfrugter
1-2 fed hvidløg
1 agurk
2 dl olivenolie
et skvæt sherry
salt
chiliflager eller stærk paprika
evt. lidt iskoldt vand for konsistensens skyld
Salat:
1 agurk
1 salatløg eller ½ løg
1 grøn peber
et lille bundt frisk mynte eller en anden krydderurt
Sådan laver du gazpacho
- Sådan gør du: Rens grønsagerne. Hak tomaterne groft, udelad blomsten. Pil og hak løget. Rens peberfrugterne, og hak dem groft. Pres hvidløget. Skræl agurken, og snit den groft.
- Blend grønsagerne sammen med resten af ingredienserne. Smag til med sherry, salt og peber. Juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
- Sæt suppen på køl, så længe du har tid, men maks. 1 døgn.
- Rens og snit grønsagerne til salaten fint. Udkern agurken. Bland grønsagerne.
- Blend suppen igen før servering, og smag den til. Fordel den i glas. Bland mynten og lidt salt i salaten. Fordel salaten over suppen.
- Pynt med lidt hakket mynte, og stik en ske i glassene.