Opskrift på gedigen efterårsmad
Foto: Andreas Wiking Kotelet med rødebedeslaw

Opskrift på gedigen efterårsmad

Gedigen efterårsmad

printer Print
plate 4

600 g jordskokker
lidt citronsaft
1 spsk smør
salt, friskkværnet peber.

Slaw med rødbede:
2 kogte, pillede rødbeder i stave eller strimler
2 udkernede røde æbler, f.eks cox orange i stave eller strimler
1 god håndfuld rucola
35 g ristede hasselnøddekerner
1 spsk olivenolie
2 spsk bær- eller rødvinseddike.
300 g rugbrød.

Koteletter:
4 svinekoteletter a 125 g
2 tsk rapsolie
lidt frisk eller tørret rosmarin

Energi pr. person:
650 Kcal
Fedt:
29 %
Protein:
23 %
Kulhydrat:
48 %

Sådan gør du

Kog jordskokkerne møre med lidt salt og citronsaft – sidstnævnte for at hindre misfarvning. Afdryp og mos dem groft med smør, smag til med salt og peber.

Riv rødbederne groft, udkern og skær æblerne i tynde stave og bland derefter rødbede, æble og rucola med nødder. Smag til med olivenolie og bær-eddike samt salt og peber.

Dup kødet tørt, krydr med salt, peber og rosmarin, brun koteletterne på begge sider, dæmp varmen og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side efter tykkelse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Efterårsmad, Rodfrugter, Svin, Dansk mad og Hovedret