Gin- og enebærmarinerede sild
Foto: Thomas Hergaard

Gin- og enebærmarinerede sild - opskrift fra Hjemmet

Gin- og enebærmarinerede sild

Intet frokostbord uden sild. Her i en variant der er gin- og enebærmarineret.

printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Udvanding: ca. 24 timer
Trækketid:
2 døgn
2 spegesild (4 udvandede sildefileter eller ca. 300 g gammeldags modnede islandske sildefilter)
Ginlage:
2 dl citronsaft
1 tsk hele enebær
100 g rørsukker
1 dl gin
1 porre (fintsnittet)
Tilbehør: rugbrød og smør

  1. Udvand saltede sildefileter i vand, til det er klart, evt. i flere hold koldt vand – eller afdryp de marinerede sild.
  2. Ginlage: Kog citronsaft, enebær og rørsukker, til det er opløst.
  3. Lad lagen køle af og tilsæt gin og fintsnittet porre.
  4. Skær sildene i mindre stykker. Læg dem i lagen og kom dem i køleskabet to døgn.
  5. Lad lagen dryppe af sildene.
  6. Servér med godt rugbrød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk, Sild, Gin og Hovedret