SPONSORERET indhold
Gin- og limetrekanter med marcipan
Den klassiske smag af gin og tonic i et skønt stykke julekonfekt med marcipan - Mums!
Ingredienser
2 spsk. gin eller lys rom
2 tsk. usprøjtet lime- eller citronskal
200 g marcipan
lidt flormelis
200 g hvid chokolade
Pynt:
evt. små grønne kagepynt juletræer
Sådan gør du:
- Ælt marcipanen med gin og limeskal. Lad det trække ½ time. Udrul det til en plade på 1½ cm tykkelse på et flormelisdrysset bord. Skær i trekanter.
- Overtræk trekanterne med smeltet chokolade (se tips om konfekt).
- Stil dem på husholdningsfilm. Drys evt. med kagepynt juletræer. Lad chokoladen stivne.
3 konfekttips
- Temperering af chokolade: For at få et flot resultat med overtrækchokolade, er det nødvendig at temperere chokoladen. Heldigvis er det ikke svært. Hak chokoladen fint. Gem ⅓. Smelt resten af chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør den sidste ⅓ i. Nu er chokoladen klar til overtræk.
- Afkøl hurtigt: Du kan stille den chokoladeovertrukne konfekt i køleskab ca. 20 min. På den måde størkner chokoladen hurtigt, og resultatet bliver bedre.
- Opbevaring: Kom altid konfekt i tætsluttende plastbokse eller f.eks. glas med patentlåg. Konfekt skal opbevares køligt og mørkt. Du kan godt stille det i køleskabet.