GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Gin- og limetrekanter
Foto: Tia Borgsmidt Gin og Tonic-konfekt.

Gin- og limetrekanter med marcipan

Den klassiske smag af gin og tonic i et skønt stykke julekonfekt med marcipan - Mums!

printer Print

2 spsk. gin eller lys rom
2 tsk. usprøjtet lime- eller citronskal
200 g marcipan
lidt flormelis
200 g hvid chokolade

Pynt:

evt. små grønne kagepynt juletræer

Sådan gør du:

  1. Ælt marcipanen med gin og limeskal. Lad det trække ½ time. Udrul det til en plade på 1½ cm tykkelse på et flormelisdrysset bord. Skær i trekanter.
  2. Overtræk trekanterne med smeltet chokolade (se tips om konfekt).
  3. Stil dem på husholdningsfilm. Drys evt. med kagepynt juletræer. Lad chokoladen stivne.

3 konfekttips

  1. Temperering af chokolade: For at få et flot resultat med overtrækchokolade, er det nødvendig at temperere chokoladen. Heldigvis er det ikke svært. Hak chokoladen fint. Gem ⅓. Smelt resten af chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør den sidste ⅓ i. Nu er chokoladen klar til overtræk.
  2. Afkøl hurtigt: Du kan stille den chokoladeovertrukne konfekt i køleskab ca. 20 min. På den måde størkner chokoladen hurtigt, og resultatet bliver bedre.
  3. Opbevaring: Kom altid konfekt i tætsluttende plastbokse eller f.eks. glas med patentlåg. Konfekt skal opbevares køligt og mørkt. Du kan godt stille det i køleskabet.
Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt, Marcipan, Gin og Jul