Gløgg
SPONSORERET indhold

Gløgg med cognac

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn gløgg der luner på de kolde vinterjuleaftener.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
18. okt. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
(10 glas)

Ingredienser

Gløgg

 

Ekstrakt
1 appelsin
1 citron
2 dl sukker
2 dl vand
1 stang kanel

1 flaske rødvin
100 g smuttede mandler
100 g rosiner
1 dl cognac (evt.)

  1. Kog ekstrakt først: Kom skal og saft af 1 appelsin og 1 citron, brug usprøjtede frugter, 2 dl sukker, 2 dl vand og 1 stang kanel i en gryde, og kog det sammen ca. 10 min.
  2. Si ekstrakten. Kom ekstrakt, 1 flaske rødvin og 100 g smuttede mandler skåret i splitter i en gryde. Kog langsomt op under omrøring.
  3. Når det er lige ved kogepunktet, tilsætter du 100 g rosiner. Tag gløggen fra varmen og server. Du kan udbløde rosinerne i 1 dl cognac natten over.