Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Gløgg
Foto: Mikkel Adsbøl

Gløgg

Skøn gløgg der luner på de kolde vinterjuleaftener.

plate (10 glas)
printer Print

Gløgg

 

Ekstrakt
1 appelsin
1 citron
2 dl sukker
2 dl vand
1 stang kanel
Gløgg
1 flaske rødvin
100 g smuttede mandler
100 g rosiner
1 dl cognac (evt.)

  1. Kog ekstrakt først: Kom skal og saft af 1 appelsin og 1 citron, brug usprøjtede frugter, 2 dl sukker, 2 dl vand og 1 stang kanel i en gryde, og kog det sammen ca. 10 min.
  2. Si ekstrakten. Kom ekstrakt, 1 flaske rødvin og 100 g smuttede mandler skåret i splitter i en gryde. Kog langsomt op under omrøring.
  3. Når det er lige ved kogepunktet, tilsætter du 100 g rosiner. Tag gløggen fra varmen og server. Du kan udbløde rosinerne i 1 dl cognac natten over.
Se, hvad vi ellers skriver om: Gløgg og Julemad