Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

tomatsalat
Foto: Maria Warnke Nørregaard

tomatsalat

Gnocchi på tomatsalat

RICOTTA er en blød italiensk ost, der indeholder både protein og kalcium.

4
Print

450 g frossen, optøet spinat
1 bøtte ricotta
100 g fuldkornsdurummel
175 g hvedemel
2 æg
2 spsk reven skal af ubehandlet citron
50 g reven parmesan
1 spsk groftkværnet peber
TOMATSALAT:
4 store tomater, f.eks. bøftomater
200 g små grønne og
gule dadeltomater
salt, peber
basilikumblade
1 spsk olivenolie
4 spsk reven parmesan

Sådan gør du:

Knug spinatbladene helt fri for væde, rør dem med ricotta, mel, æg, citronskal, parmesan og peber til en blød dej. Del dejen i 2 portioner. Rul hver af dem ud til en 45 cm lang pølse og skær dem ud i stykker a ca. 3 cm. Kom gnocchierne i en stor gryde med kogende, letsaltet vand og kog dem i 5 minutter. Kog dem ad et par omgange. Skær tomaterne i tynde skiver, anret dem på tallerkener, krydr med salt, peber, basilikumblade samt olivenolie og server de lune gnocchi på salaten med et drys reven parmesan.

Energi pr. person: 540 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%

Se, hvad vi ellers skriver om: Gnocchi