Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på granola med tørrede frugter og nødder
Foto: Mikkel Adsbøl Granola: mysli med tørrede frugter og nødder.

Opskrift på granola med tørrede frugter og nødder

Granola: mysli med tørrede frugter og nødder

4
Print

1 spsk kokosolie
2 spsk ahornsirup/agavesirup
2 tsk kanel
150 g grove havregryn (hvis du vil lave den glutenfri, bruges quinoa/boghvede/risflager i stedet)
2 dl mandler, hakket
2 dl valnødder, hakket
2 dl kokosmel
2 dl solskinskerner
2 dl sesamfrø
Evt. tørrede frugter

Sådan laver du mysli

Varm kokosolie og ahornsirup i en gryde på lav varme, så det bliver helt flydende. Bland kanel i.
Bred alle de øvrige ingredienser ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og hæld olieblandin-gen ud over. Sørg for at blande godt igennem, så alt er dækket af kokosblandingen.
Kom i en varm ovn på 170 grader i ca. 10 min. Det må endelig ikke få for meget, så hold øje – lige så snart det begynder at dufte, skal du være opmærksom. Lad det køle af, og bland evt. med tørrede frugter, og kom på glas når det er helt koldt!
Server på yoghurt og sammen med hakkede æbler til et morgenmåltid.

Forslag til tørrede frugter
50 g gojibær (et tørret bær, der har et højt indhold af mineraler og antioxidanter. Kan købes i helse-kostbutikker)
50 g sultanas (en mindre rosin, der er lidt mere sur)
50 g tørrede morbær (fås i helsekostbutikker og er ret dyre – til gengæld har de et højt niveau af antioxidanter)
50 g hakkede mørke abrikoser 

Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad, Granola, Louise Bruun, Morgenmad, Brunch og Tilbehør