Opskrift på græsk mørbradspyd
SPONSORERET indhold

Græsk mørbradspyd

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn og Gitte Heidi Rasmussen Foto: Andreas Wiking
09. okt. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Spyd:
2 små mørbrader
2 fed hvidløg
2 rosmarinkviste
en smule olivenolie
salt, peber
4 træspyd

Kartofler:
800 g skrubbede kartofler
1 spsk olivenolie
salt, peber

Salat:
2 rødløg
400 g vandmelon i tern
1 agurk
1 stor håndfuld rucola
1 bæger salattern 10%

Dressing:
200 g græsk yoghurt 2%.
1 fed hvidløg
salt, peber

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    531 Kcal
  • Fedt:
    21 %
  • Protein:
    38 %
  • Kulhydrat:
    41 %

Sådan gør du

Skær hver mørbrad i 3 lige lange stykker og vend dem i en marinade af 2 fed knust hvidløg, hakket rosmarin, en smule olivenolie, salt og peber og lad dem trække mindst 1 time i køleskabet.

Vend de skrubbede kartofler i olivenolie og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 30 min.

Sæt kødet på spydene, 3 stykker kød på to spyd, så de kan skæres igennem til to spyd efter stegningen. Grill spydene ca. 11 min. på hver side, ca. 22 min. i alt.

Halvér agurken, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver.

Skær rødløgene i tynde skiver og bland med melon, agurk, rucola og salattern.

Rør yoghurt og 1 fed knust hvidløg sammen og smag dressingen til med salt og peber.

Se opskriften

Spyd og rispilaf - »Klik her.

Alle opskrifter med spyd

Se alle opskrifter med spyd i ALTfordamerne.dk's madarkiv - »Klik her.