Græsk mørbradspyd
Ingredienser
Spyd:
2 små mørbrader
2 fed hvidløg
2 rosmarinkviste
en smule olivenolie
salt, peber
4 træspyd
Kartofler:
800 g skrubbede kartofler
1 spsk olivenolie
salt, peber
Salat:
2 rødløg
400 g vandmelon i tern
1 agurk
1 stor håndfuld rucola
1 bæger salattern 10%
Dressing:
200 g græsk yoghurt 2%.
1 fed hvidløg
salt, peber
Næringsindhold
-
Energi pr. person:531 Kcal
-
Fedt:21 %
-
Protein:38 %
-
Kulhydrat:41 %
Sådan gør du
Skær hver mørbrad i 3 lige lange stykker og vend dem i en marinade af 2 fed knust hvidløg, hakket rosmarin, en smule olivenolie, salt og peber og lad dem trække mindst 1 time i køleskabet.
Vend de skrubbede kartofler i olivenolie og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 30 min.
Sæt kødet på spydene, 3 stykker kød på to spyd, så de kan skæres igennem til to spyd efter stegningen. Grill spydene ca. 11 min. på hver side, ca. 22 min. i alt.
Halvér agurken, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver.
Skær rødløgene i tynde skiver og bland med melon, agurk, rucola og salattern.
Rør yoghurt og 1 fed knust hvidløg sammen og smag dressingen til med salt og peber.
Se opskriften
Spyd og rispilaf - »Klik her.