Græskarkage
SPONSORERET indhold

Lækker græskarkage til Halloween

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Afslut en god middag med en lækker græskarkage. Få opskriften her.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
23. okt. 2013 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Græskarkage

Arbejdstid: 35 min.
Bage/kogetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet (uden klementiner)

400 g græskar (uden kerner)
300 g fuldkornskiks (smuldrede)
100 g smør (smeltet)
450 g flødeost naturel
2 tsk citronskal (usprøjtet, fintrevet)
150 g flormelis
1 vaniljestang (kornene)
5 æg (delt i blommer og hvider)
1 dl piskefløde (pisket til skum)

Tilbehør:
8-10 klementiner (både)

  1. Kog græskar i ca. 20 min. Hæld vandet fra og blend græskarret til mos.
  2. Bland kiks og smør og læg massen i bunden af en springform.
  3. Rør flødeost med græskarmos, citronskal, flormelis og vaniljekorn. Tilsæt én æggeblomme ad gangen og vend stiftpiskede æggehvider og flødeskum i.
  4. Hæld det i formen og bag kagen ved 150 grader i ca. 45 min.
  5. Lad den køle af og servér med klementiner.