Græskartærte med gorgonzola
Foto: Thomas Hergaard

Halloweensnacks: Små græskartærter med gorgonzola

Lækker tærte med hokkaido-græskar og blåskimmelost, fx gorgonzola. Den skønne tærte passer perfekt til halloween.

printer Print
plate (2 personer)

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Fyld:
250 g hokkaido-græskar
2 spsk olivenolie
2 tsk frisk rosmarin (eller 1 tsk tørret)
75 g gorgonzola eller anden blåskimmelost
ca. 1 tsk sort knust peber
Tærtedej:
100 g smør
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
½ tsk groft salt
ca. 2 spsk koldt vand

Sådan laver du tærte med græskar

  1. Lav tærtedejen: Skær koldt smør i mindre stykker, og smuldr det med grahams- og hvedemel og salt, evt. i en foodprocessor, så det kommer til at ligne reven ost.
  2. Tryk dejen sammen med vand uden at ælte den. Del dejen i to, rul ud i cirkler på ca. 15 cm og læg dem på bagepapir.
  3. Skræl græskar, fjern kernerne og skær græskarkødet ud i terninger på 1 x 1 cm.
  4. Vend dem i olivenolie med rosmarin og fordel fyldet på midten af dejen. Fold et par cm op om fyldet.
  5. Sæt straks tærterne i en 225 grader varm ovn og skru den ned til 175 grader. Bag ca. 15 min.
  6. Drys med smuldret gorgonzola, når græskarret begynder at tage lidt farve.
  7. Bag med osten til den smelter ca. 5 min. Drys med peber før servering.

    TIP: Du kan også lave en masse små tærter, som en lille snack eller hapse til en velkomstdrink.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Græskar, Halloween-mad og Tilbehør