Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Fyld:
250 g hokkaido-græskar
2 spsk olivenolie
2 tsk frisk rosmarin (eller 1 tsk tørret)
75 g gorgonzola eller anden blåskimmelost
ca. 1 tsk sort knust peber
Tærtedej:
100 g smør
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
½ tsk groft salt
ca. 2 spsk koldt vand
Sådan laver du tærte med græskar
- Lav tærtedejen: Skær koldt smør i mindre stykker, og smuldr det med grahams- og hvedemel og salt, evt. i en foodprocessor, så det kommer til at ligne reven ost.
- Tryk dejen sammen med vand uden at ælte den. Del dejen i to, rul ud i cirkler på ca. 15 cm og læg dem på bagepapir.
- Skræl græskar, fjern kernerne og skær græskarkødet ud i terninger på 1 x 1 cm.
- Vend dem i olivenolie med rosmarin og fordel fyldet på midten af dejen. Fold et par cm op om fyldet.
- Sæt straks tærterne i en 225 grader varm ovn og skru den ned til 175 grader. Bag ca. 15 min.
- Drys med smuldret gorgonzola, når græskarret begynder at tage lidt farve.
- Bag med osten til den smelter ca. 5 min. Drys med peber før servering.
TIP: Du kan også lave en masse små tærter, som en lille snack eller hapse til en velkomstdrink.