Gratin opskrift med knoldselleri
SPONSORERET indhold

Gratin med knoldselleri

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Trine Hahnemann Foto: Lars Ranek
25. sep. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

500 g groftrevet knoldselleri
75 g smør
4 spsk hvedemel
5 dl vand fra knoldselleri
2 dl sødmælk
½ tsk muskatnød
salt og friskkværnet peber
5 æg
smør til at smøre skålen med.

Grøn salat:
4 tomater i både
100 g rucola
50 g ristede pinjekerner.

Dressing:
3 spsk jomfru olivenolie
1 tsk dijon sennep
1 tsk honning
2 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Hæld en liter kogende vand over den revne knoldselleri, lad det stå 1 minut. Hæld vandet fra – gem 5 dl, dryp derefter knoldsellerien godt af.

Smelt smørret og rør melet i, så det bliver en let melbolle, rør det varme knoldsellerivand i lidt ad gangen til en lind jævn sovs, inden mælk, muskat, salt og peber røres i. Lad herefter sovsen køle ned lidt.
Del æg i hvider og blommer, pisk æggehvider stive og rør æggeblommerne i sovsen. Vend først knoldsellerien og siden æggehviderne i, hæld gratinen i smurt ildfast skål. Bages i ovnen ved 175 grader 1 time.

Imens laves salaten: Vend grøntsagerne sammen, pisk dressingen sammen og vend i salaten og servér til den varme gratin.