Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Marinering: 1 døgn
ca. 350 g frisk torsk (eller lyssej i filet. Optø fisken, der skal være frosset ind, før den med sikkerhed kan nydes råmarineret)
10 g flagesalt
5 g sukker
1 tsk. korianderfrø (tørrede)
friskkværnet peber
200 g cremefraiche (38%)
½ tsk. citronskal
4 skiver groft hvedebrød
2 håndfulde fine små salater
4 cherrytomater
Sennepsdressing:
2-3 spsk. sennep (stærk)
1 spsk. honning (flydende)
Drys: dild og basilikum
- Gravad fisk:
- Prik fisken med en gaffel.
- Bland salt, sukker og mellemfint knuste korianderfrø. Gnid fisken med blandingen. Kom lidt mere af blandingen på den tykke ende af fiskefileten.
- Sæt fisken i køleskabet i ca. 1 døgn.
- Rør cremefraiche med fintrevet citronskal, og krydr med salt og peber. Smør blandingen på brødskiverne.
- Fordél salatblade på brødet med tynde skiver marineret fisk. Kom halve tomater på smørrebrødet.
- Dressing:
- Rør sennep med honning, og kom små klatter af dressingen på fisken. Drys med krydderurter. Krydr evt. med friskkværnet peber.