Gravad laks
SPONSORERET indhold

Gravad laks med hjemmelavet rævesauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
06. nov. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(6-8 pers-)

Ingredienser

2 spsk. fint salt
2 spsk. sukker
1 tsk. peber
1 kg laksefilet med skind
4 spsk. finthakket dild
evt. 1-2 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
Tilbehør:
surbrød og rævesauce
Rævesauce:
3 spsk. lys sirup
1 spsk. bornholmsk sennep el. dijonsennep
2 spsk. friskhakket dild

  1. Bland salt, sukker og peber, og fordel det på laksens kødside. Fordel også dild og evt. citronskal på laksens kødside. Fold fisken sammen, og læg den i et fad. Dæk fisken med husholdningsfilm, og stil den i køleskab 2 dage. Vend fisken efter 1 døgn.
  2. Skær fisken ud fra den tykkeste ende i tynde skrå skiver.
  3. Rør ingredienserne til rævesaucen sammen, og server den til laksen.