Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 40 min. (+ optænding af grillen)
Ikke fryse-egnede
4 stk. ørred- eller laksebøffer (ca. 500 g)
olie til grillen
salt og friskkværnet peber
1 bundt nye gulerødder (stykker)
1spsk smør eller olivenolie + 1 dl vand
1 tsk sukker
1 håndfuld krusemynte (hakket)
½ citron (usprøjtet, saft og fintrevet skal)
1 grønt salathoved (f.eks. frisé eller krølsalat)
1 kg nye kartofler (kogte, pillede)
Pynt: mynte
- Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder. Pensl grillen med olie.
- Grill ørredstykkerne på begge sider ved god varme og krydr med salt og peber. Lad fisken blive lige netop gennembagt.
- Kog gulerødder i smør og vand i 3-4 min. Lad vandet fordampe, krydr med salt, peber, sukker, mynte, lidt citronsaft og citronskal. Gulerødderne kan serveres varme eller lune. Hvis de skal nydes kolde, skal smørret udskiftes med olivenolie.
- Servér grillet ørred med myntemarinerede gulerødder, salat og friskkogte pillede kartofler.