Grillede spareribs og salat med kartofler
SPONSORERET indhold

Grillede spareribs og salat med kartofler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De lækre spareribs bliver bestemt ikke ringere af, at komme en tur på grillen... Her serverer vi dem med en lækker grøn salat med nye kartofler.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
07. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 40 min. (+ tid til optænding af grillen)
Marineringstid: mindst et par timer
Ikke fryse-egnet
750-1000 g spareribs (eller ribsteaks)
BBQ-sovs:
250 g saftige soltørrede tomater (evt. i olie, afdryppede)
4 fed hvidløg (knuste)
2-3 små stærke chilier (uden kerner)
3 spsk dijonsennep
25 g frisk ingefær (fintrevet)
2 spsk olie
brun farin
evt. lidt vand
lidt olie (til grillristen)
Salat:
1 grønt salathoved
500 g kogte, kolde kartofler (skiver)
1 dl mayonnaise
1⁄2 citron (saft)
1 bundt dild
salt og friskkværnet peber

  1. Kog spareribs i letsaltet vand i ca. 30 min. Ribsteaks har kort stegetid og skal ikke koges. Blend ingredienserne til BBQ-sovsen i en foodprocessor til cremet konsistens. Tilsæt evt. en anelse vand. Bland sovsen med kødet og lad det gerne marinere i flere timer i køleskab.
  2. Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er hvidglødende. Skrab kullene til side, så de kun dækker halvdelen af grillens bund. Herved undgås fedtdryp i kullene, flammer og for meget røg. Pensl grillristen med olie og steg kødet på den del af risten, der ikke er direkte over kullene.
  3. Hold risten hævet over kullene til middel varme og vend kødet hyppigt (i alt 5-10 min., til de er gyldne og varme).
  4. Servér med salat blandet med kartofler og dressing af mayonnaise, citronsaft og dild. Smag til med salt og peber.