Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 40 min. (+ tid til optænding af grillen)
Marineringstid: mindst et par timer
Ikke fryse-egnet
750-1000 g spareribs (eller ribsteaks)
BBQ-sovs:
250 g saftige soltørrede tomater (evt. i olie, afdryppede)
4 fed hvidløg (knuste)
2-3 små stærke chilier (uden kerner)
3 spsk dijonsennep
25 g frisk ingefær (fintrevet)
2 spsk olie
brun farin
evt. lidt vand
lidt olie (til grillristen)
Salat:
1 grønt salathoved
500 g kogte, kolde kartofler (skiver)
1 dl mayonnaise
1⁄2 citron (saft)
1 bundt dild
salt og friskkværnet peber
- Kog spareribs i letsaltet vand i ca. 30 min. Ribsteaks har kort stegetid og skal ikke koges. Blend ingredienserne til BBQ-sovsen i en foodprocessor til cremet konsistens. Tilsæt evt. en anelse vand. Bland sovsen med kødet og lad det gerne marinere i flere timer i køleskab.
- Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er hvidglødende. Skrab kullene til side, så de kun dækker halvdelen af grillens bund. Herved undgås fedtdryp i kullene, flammer og for meget røg. Pensl grillristen med olie og steg kødet på den del af risten, der ikke er direkte over kullene.
- Hold risten hævet over kullene til middel varme og vend kødet hyppigt (i alt 5-10 min., til de er gyldne og varme).
- Servér med salat blandet med kartofler og dressing af mayonnaise, citronsaft og dild. Smag til med salt og peber.