Grillet fisk med mos af sødekartofler og salsa
Ingredienser
4 Dorade-fileter eller anden fisk med skind, f.eks. sandart
2 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 spsk timian, friskplukket
1 lime, saften heraf
3 spsk olivenolie
1 knsp cayennepeber
2 tomater
½ rødløg
1½ tsk grøn chili, hakket
salt
½ lime, saften heraf
¼ tsk rørsukker
2 spsk olivenolie
evt lidt basilikum eller persille
500 g søde kartofler
1 spsk olivenolie
salt, peber og lidt limesaft.
Sådan gør du
Skrab skæl af fileterne og træk evt. ben ud og tør den fri for vand. Skær tre snit med en skarp kniv på skindsiden og læg fileterne i en bakke eller et fad med skindsiden opad. Bland hvidløg, paprika, timian, limesaft, olivenolie og cayennepeber og smør denne blanding på skindet. Lad det gerne trække ½-1 time hvis du har tid til det. Grill fiskene 5 min. på skindsiden, vend fisken og grill den 1-2 min. på den anden side. Vent med at tilberede din fisk indtil kort før spisetid.
Skær tomater og rødløg i små tern og bland det sammen med grøn chili, salt, lime, rørsukker og olivenolie. Lad salsaen trække indtil servering. Tilsæt evt. også krydderurter – for eksempel basilikum eller persille.
Skræl og kog de søde kartofler til de er møre. Mos kartoflerne sammen med lidt vand, olivenolie og krydr med salt, peber og lidt limesaft.
Kom en stor skefuld sød kartoffelmos på en tallerken, anret et stykke grillet fisk herpå og kom lidt salsa henover fisken.