Kalvekotelet
SPONSORERET indhold

Grillet kalvekotelet med nye grøntsager og peberfrugtdip med mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sommergrøntsager og et stykke godt grillet kalvekød er den simple, men superlækre, hovedret. Og peberfrugtdippen bliver din nye favorit.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
13. jul. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 løg
2 røde peberfrugter
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
1 dl mandler
1 tsk chili, finthakket
1 spsk æbleeddike
salt og peber

½ spidskål
½-1 bundt små gulerødder
250 g friske ærter
1 lille klat smør
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk skalotteløg, finthakket
1 tsk citronskal, revet
1 spsk frisk estragon, finthakket
salt og friskkværnet peber

4 kalvekoteletter af ca. 175 g pr stk
olie til pensling
lidt ekstra friske estragonblade
Tilbehør: nye kartofler eller brød

Sådan gør du

Pil løget, og fjern kerner og stilk fra peberfrugten. Skær løg og peberfrugt i mindre stykker, og steg det i en gryde med lidt olivenolie, til det bliver mørt. Tilsæt hvidløg, mandler, chili og vand, og lad det simre under låg ca. 15 minutter. Blend peberfrugtdippen med olivenolie, og krydr med æbleeddike, salt og peber.

Snit spidskålen i både, skrab gulerødderne og halver dem på langs. Bælg ærterne, og kom dem i en skål. Kom 1 cm vand og smør i en gryde, og bring det til kogepunktet sammen med gulerødderne. Lad det simre 2-3 minutter, tilsæt så spidskålen og læg låg på gryden. Lad det hele dampe, til spidskålen er mør, og hæld vandet fra. Krydr med en klat smør, hakket hvidløg, skalotteløg, revet citronskal, estragon, salt og friskkværnet peber. Pensl kødet med lidt olivenolie, og grill det 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

Servér grillet kalvekotelet med nye grøntsager, og drys med nybælgede grønne ærter og lidt frisk estragon. Servér peberfrugtdippen og evt. nye kogte kartofler til.

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Grillspyd med havtaske og citron

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter