Sommermad
SPONSORERET indhold

Grillet ørred med kartoffelsalat

Her har vi brugt ørred, men retten smager også godt med makrel.

Foto: Columbus Leth
25. aug. 2015 | Opskrift | BoligLiv


GRILLET ØRRED MED KARTOFFELSALAT

Tid: ca. 30 min.
(4 pers.)

1-2 ørreder, afhængig af størrelse
smeltet smør
600 g små nye kartofler
200 g blomkål
500 g ærter i bælg
1 agurk
1 bundt radiser
1 lille bundt purløg
1 bakke karse
ærtespirer til pynt

Mormordressing:
1 dl piskefløde
saft af ½ citron
2 tsk. sukker
peber

1. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl, før de halveres.
2. Del blomkål i små buketter. Bælg ærterne. Skær agurken i små tern. Skær radiserne i skiver.
3. Vend kartofler med blomkål, ærter, agurk, radiser, klippet purløg og karse.
4. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp over kartoffelsalaten. Pynt med ærtespirer.
5. Rens fiskene, og skær tre snit på hver side. Pensl fiskene med lidt smør både indeni og på overfladen.
6. Kom fiskene i et fad eller en foliebakke, som tåler at komme på grillen. Grill fiskene i ca. 15 min., til kødet falder fra benet. Er fisken stor, grilles den lidt længere tid. Server med kartoffelsalat.

TIP

Du kan grille fire små makreller i stedet for to ørreder.


►SE OGSÅ: Skindstegt kulmule og fennikelsalat
►SE OGSÅ: 2 sommerfavoritter med fisk
►SE OGSÅ: Lav lækre sommersalater med fisk