Grillet sesamkalv på spyd med bønnesalat
Saftig kalv med bønnesalat, der er perfekt til den kommende grillsæson.
Ingredienser
300 g kalvemedaljon eller anden kalveudskæring
2 spsk sesamfrø
salt og peber
2 spsk olivenolie
2-4 træspyd
Salat:
1 bundt persille
250 g grønne bønner frost eller friske
75 g søde slikærter
1 pære
1 stor avocado
200 g tomat, f.eks. sherry- eller blommetomat
Dressing:
1 spsk. olivenolie med rosmarin eller alm. olivenolie
saften fra en limefrugt og lidt revet lime skal
2 spsk fromage frais eller Skyr
salt og peber
Topping:
20 g saltede nødder, fx cashew eller mandler
Næringsindhold
-
Energi pr. person:550 Kcal
Sådan laver du kalvebøffer
Bank kødstykkerne flade. Drys med salt og peber og vend dem i sesam. Sæt kødet på en træpind. Eller fordel det på 2 eller 4 pinde.
Gril dem i olie på en grillpande eller på grillen. De skal ca have 2-3 min. på hver side.
Hak persillen fint. Skær enderne af bønnerne og hæld kogende vand over dem. Lad dem trække ca. 3-4 min.
Snit pæren og avocado i skiver og halver tomaterne.
Bland dressingen og vend den med salaten.
Top med saltede nødder. Anret salaten i to skåle eller på to tallerkener og læg kødspydene ved siden af.
Se også opskrift på Italienske kødboller i tomatsauce og pesto.
Tip
Fantastisk smagfuld og mættende ret. Spis gerne mere kød hvis du kan. Retten er stivelses fri, men indeholder godt med protein fra fx kød og fromage frais, som mætter og sikre en god fedtforbrænding. Ligesom retten har et højt indhold af monoumættet fedt der er vigtig for dig der vil holde maven flad.