SPONSORERET indhold
Grillet spidskål med franske ærter
Grillet spidskål får en særlig sødmefyldt og let brændt smag, der går fint i spænd med de søde og sprøde nye ærter, den let bitre citronolie og de knasende salte græskarkerner.
Af: Mette Løvbom fra kogebogen 'SalatTøsen – salater hele året rundt'
Foto: Columbus Leth
4 personer
Ingredienser
2 små spidskål
1 dl græskarkerner
1 bakke ærter
1 rødløg
2 spsk. koldpresset olivenolie
lidt mynteblade
til anretning
havsalt og
friskkværnet peber
Citronolie:
1 rødløg
1 citron (øko)
1 hel myntestængel
2 dl koldpresset olivenolie
- Fjern evt. kedelige yderblade på spidskålene, og del dem i kvarter på langs. Grill dem på en meget varm grillpande eller på en grillrist i mindst 5 minutter på de to inderste sider – de må godt blive let brændte.
- Rist græskarkernerne på panden, til de popper. Drys lidt flagesalt over. Bælg ærterne. Pil rødløget, og hak det i fine tern.
- Varm panden op, og tilsæt olivenolien. Steg rødløget kort, til det bliver blødt, kom ærterne ved, og steg i et par min., til de tager farve. Krydr blandingen med salt og peber.
- Anret spidskålene med den skarpe side opad. Hæld 1 dl citronolie over, og krydr med havsalt og groft peber. Hæld ærte- og løgblandingen over, og drys til sidst med græskarkerner. Pynt eventuelt til sidst med lidt friske mynteblade og citronskal i strimler.
- Citronolie:
- Pil og snit løget i ringe. Riv skallen af citronen. Læg mynte, citronskal og rødløg i en glasflaske, og hæld olien over. Lad olien stå og trække i et par dage et køligt sted, inden du tager den i brug. Olien holder sig et par måneder ved stuetemperatur.