Grillstegt kalveculotte med aspargessalat

Foto: Martin Dyrløv Herlig sommermiddag!

Grillstegt kalveculotte med aspargessalat

En dejlig sommermiddag med rosa stegt kalvekød, en smuk salat, nye kartofler og en smagfuld kold sovs fyldt med krydderurter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 40 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: en time, 25 minutter
plate 4 personer

  • 1 kalveculotte (ca. 1 kg)
  • salt og peber
  • ½ spsk. jomfruolivenolie

Aspargessalat:

  • 250 g grønne asparges
  • 250 g sukkerærter
  • 250 g grønne ærter (friskbælgede eller frosne)
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 3 spsk. jomfruolivenolie
  • salt og peber
  • evt. 1 håndfuld ærteskud

Krydderurtesovs:

  • 200 g græsk yoghurt 2 %
  • 200 g cremefraiche 18 %
  • 1-2 tsk. dijonsennep
  • 4 spsk. hakkede krydderurter (persille, oregano, mynte)

Tilbehør:

  • kogte, nye kartofler

Sådan gør du:

  1. Rids fedtkanten på stegen på kryds og tværs, hvis den ikke er ridset, og fjern evt. sener på kødsiden. Gnid stegen med salt og peber, og smør den med olie.
  2. Brun stegen på en varm grill, og steg den så ved indirekte varme i ca. 40 min. – til centrumstemperaturen er 58 grader. Lad stegen hvile tildækket i 15-20 min.
  3. Aspargessalat: Sæt 2 liter vand over at koge, og tilsæt 4 tsk. salt. Skyl de grønne asparges, knæk de nederste, træede ender af, og skær dem i 4 cm lange snitter.
  4. Skyl sukkerærterne, og skær dem i halve på langs. Blancher aspargessnitterne i 2 min., tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål med iskoldt vand. Blancher de to slags ærter i 1 minut, og læg dem straks i iskoldt vand.
  5. Pil rødløget, halver det, og skær det i tynde både. Bland dem med vineddike i en stor skål, og lad dem trække i 10 min.
  6. Dryp grøntsagerne godt af i en sigte, og bland dem med rødløgene. Tilsæt jomfruolivenolie, og smag til med salt og peber. Pynt evt. med ærteskud.
  7. Krydderurtesovs: Pisk yoghurt og cremefraiche sammen, og smag til med sennep, hakkede krydderurter, salt og peber.
  8. Skær kødet i skiver på tværs af længdetrådene – vend kødsiden opad, så er det nemmest at se. Server med aspargessalat, krydderurtesovs og nye kartofler. 
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Kalv, Culotte, Asparges og Hovedret