Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Grillstegt kotelet med sennepssovs
Foto: Martin Dyrløv

Grillstegt kotelet med sennepssovs - opskrift fra Hjemmet

Grillstegt kotelet med sennepssovs

En lækker marineret grillret bestående af kotelet med spidskål og sennepssovs.

plate 4 personer
printer Print

Arbejdstid: 40 min.
Marinering: 1-6 timer
Grilltid: 25 min.
4 svinekoteletter (2-3 cm tykke)
1-2 spidskål
3 spsk. olivenolie
salt og peber
BBQ-krydderi:
3 spsk. farin
2 spsk. groft salt
2 spsk. stærk paprika
1-2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt chili (eller cayenne)
1 tsk. knust sort peber
1 tsk. stødt spidskommen
Sovs:
1-2 citroner (øko)
3 spsk. grov dijonsennep
1-2 spsk. dijonsennep
2-3 spsk. honning
¼ l syrnet fløde (eller cremefraiche)
1 lille bundt citrontimian
salt og friskkværnet
sort peber

  1. Bland alle ingredienser til BBQ-krydderi godt sammen. Vend koteletterne grundigt med halvdelen af krydderiblandingen, og læg dem i en frysepose. Sæt dem i køleskabet i 1-6 timer.
  2. Sovs:
  3. Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften – der skal være 3 spsk. saft. Rør citronskal og -saft sammen med honning, sennep og syrnet fløde, og smag til med fintsnittet citrontimian, salt og peber.
  4. Rens spidskålene, del dem i både, og smør dem godt med olie.
  5. Tag koteletterne ud af køleskabet, 20-30 min. før de skal steges. Dup dem tørre med køkkenrulle, og pensl dem med olivenolie. Steg dem på en middelvarm grill i 8-12 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Steg dem rosa (65 grader), så er kødet mest saftigt.
  6. Steg spidskålsbådene på grillen på alle sider, til de er møre (ca. 10 min.). De må gerne blive mørke; det smager godt. Krydr med salt og peber.
  7. Servér de grillstegte koteletter med spidskål og den kolde sovs. Giv evt. nye kartofler til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Svinekotelet, Aftensmad, Grillmad og Hovedret