Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Marinering: 1-6 timer
Grilltid: 25 min.
4 svinekoteletter (2-3 cm tykke)
1-2 spidskål
3 spsk. olivenolie
salt og peber
BBQ-krydderi:
3 spsk. farin
2 spsk. groft salt
2 spsk. stærk paprika
1-2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt chili (eller cayenne)
1 tsk. knust sort peber
1 tsk. stødt spidskommen
Sovs:
1-2 citroner (øko)
3 spsk. grov dijonsennep
1-2 spsk. dijonsennep
2-3 spsk. honning
¼ l syrnet fløde (eller cremefraiche)
1 lille bundt citrontimian
salt og friskkværnet
sort peber
- Bland alle ingredienser til BBQ-krydderi godt sammen. Vend koteletterne grundigt med halvdelen af krydderiblandingen, og læg dem i en frysepose. Sæt dem i køleskabet i 1-6 timer.
- Sovs: Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften – der skal være 3 spsk. saft. Rør citronskal og -saft sammen med honning, sennep og syrnet fløde, og smag til med fintsnittet citrontimian, salt og peber.
- Rens spidskålene, del dem i både, og smør dem godt med olie.
- Tag koteletterne ud af køleskabet, 20-30 min. før de skal steges. Dup dem tørre med køkkenrulle, og pensl dem med olivenolie. Steg dem på en middelvarm grill i 8-12 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Steg dem rosa (65 grader), så er kødet mest saftigt.
- Steg spidskålsbådene på grillen på alle sider, til de er møre (ca. 10 min.). De må gerne blive mørke; det smager godt. Krydr med salt og peber.
- Servér de grillstegte koteletter med spidskål og den kolde sovs. Giv evt. nye kartofler til.