Grillstegte spareribs
Foto: Thomas Hergaard

Grillstegte spareribs - opskrift fra Hjemmet

Grillstegte spareribs

Kødet forsteges i ovnen, så grilltiden afkortes. Har du en kuglegrill med låg, kan du bruge den til hele stegetiden.

printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Marinering: mindst 6 timer
Koge/bage/stegetid: 1 time og 30 min.
2-2,5 kg kalvespareribs (eller svinekød)
Marinade:
1 /2 liter appelsinsaft eller juice
11 /2 dl ketchup
2-3 spsk sirup eller
honning
2-3 spsk soja

  1. Bland alle ingredienserne til marinaden.
  2. Del spareribsene i ca. 4 stykker og læg dem i en frysepose med marinaden. Læg posen i køleskabet min. 6 timer – og gerne natten over.
  3. Hæld marinaden i en gryde og læg spareribsene i en bradepande med bagepapir.
  4. Sæt kødet i ovnen ved 160 grader i 1 time. Kog, imens marinaden til den tykner – ca. 30 min.
  5. Pensl marinaden på kødstykkerne og steg dem færdige på grillen 15-20 min.
  6. Skær kødet i skiver mellem benene.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Spareribs og Hovedret