Grød på hel perlebyg med mascarpone og bagte blommer
SPONSORERET indhold

Grød på hel perlebyg med mascarpone og bagte blommer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
20. dec. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 50 min

Ingredienser

5 dl vand
250 g perlebyg
7 dl sødmælk
1 vaniljestang delt på langs
¼ tsk fint salt
1 ½ dl mascarpone

Bagte blommer:
500 g blommer, gerne lidt hårde
5 spsk rørsukker
2 spsk ahornsirup, alternativt
flydende honning/agavesirup
1 hel kanelstang

Bring vand og perlebyg i kog i en stor gryde, og lad det simre under låg et par minutter. Tilsæt herefter mælk, vaniljestang og salt, og kog grøden under låg ved lav varme og under jævnlig omrøring i ca. 45 min. Imens deler du blommerne i halve og fjerner stenen. Anbring de halve blommer i et ildfast fad med bagepapir i bunden, drys med sukker og dryp med sirup, og læg kanelstangen ved, og bag blommerne i ca. 20 min ved 200 grader, indtil de er bløde men ikke smattede.

Tag blommerne ud, og lad dem køle af, imens grøden bliver færdig. Når grøden er færdig fjerner du vaniljestangen og tilsætter mascarponen. Rør grøden cremet, og lad den stå og trække et par minutter under låg. Servér med de lune bagte blommer, og evt. et drys kanel.

PRØV OGSÅ: Havregrød med tørret og friske æbler, kanel og mandler